måndag 26 augusti 2013

Måndag 26/8:


På måndagen ringde väckarklockan 04:00 och meddelade oss att vi behövde gå upp för att hinna med planet.

Kate hade sagt att hon kunde köra oss och att vi kunde komma runt Fiskebäck klockan 04:30 för att fortsätta upp till Landvetter.

Vi var framme vid Landvetter klockan 05:00 och Kate körde hem och vi ställde oss i kön för incheckning (detta gick inte att göra via internet).

Kön rullade på och snart hade vi våra boarding-kort i handen och satte oss vid ett fik för att äta vår medtagna mat innan vi gick genom bagage kollen.

Planet lyfte sedan klockan 07:00 med destination Kos. Planet vi flög med var ett Boeing 737 och vi flög med JetTime. Vi hade bokat platserna långt i förväg och fick bra platser långt fram i planet.

Vi anlände till Kos flygplats 11:35 (Grekisk tid) och hämtade vårt bagage. Det hela tog ungefär tio minuter och var inga som helst problem.

Utanför flygplatsen stod två svenska tjejer under en skylt med fritidsresor. Dom frågade vart vi skulle och när vi nämnde ”Blue Lagoon Village” (eller Cathrine nämnde, Björn velade runt sig efter platsen Kefalos, där hotellet låg, men kom inte riktigt på det…). Efter platsen var nämnd fick vi en broschyr om Blue Lagoon Village, vad man kunde göra där eller med det som startpunkt och sedan blev vi visade till buss ”19” som var den som skulle ta oss till hotellet.

Blue Lagoon Village var det första stoppet på bussresan, och redan under bussresan kändes Grekland som ett rätt trevligt land.

Hotellet var vackert, vi kom dit och direkt var det två killar som kom fram och hjälpte resenärerna med deras väskor och visade oss in. Vid receptionen fick vi fylla i en liten blankett och ombads att vänta en liten stund och erbjöds ett glas med champagne, det var gott med!

Då vi var lite tidiga så var städning av rummen på full gång, vi blev ombedda att vänta en kvart eller äta lunch för att sen komma tillbaka angående rummen. Ett kort toabesök senare och förundran över hur vackert både receptionen och toaletterna var så fick vi vårt hotellrum med en bonus, för tydligen (utan vår kunskap, så var vårt rum bokat som ett rum med Jacuzzi, ett av 38 rum på hotellet, vilket har ungefär 360 rum, silken lyx).

Vi blev körda till rummet med väskan och fick under färden en kort guidning på vart vi kunde hitta lunchrestaurangerna. Så vi lämnade våra väskor och gick sedan till restaurangen ”Piazza” som är den Italienska restaurangen på hotellet, en restaurang av många…

Vi möttes av en buffé, som kändes väldigt lyxig, allt stod väl kylt och var väldigt fräscht, det fanns sallader, pasta-sorter, pasta-bolognaise, pesto, pizza, etc. Vi åt oss mätta och blev väl servade med dricka och kunde efter middagen ta glass som efterrätt och bara gå… ja ”All-Inclusive” känns konstigt, att inte behöva tänka på att betala när man ätit, ja det kan bli skandal när vi kommer hem :-P

Efter maten kände vi att vi ville ta oss en titt på hotellet, så vi gick runt. Först ner till de närmsta två polerna (till vårt rum), sedan ner till stranden, och sen vidare, via stranden, till tennisplanerna. Sen fortsatte vi till äventyrsbadet där vi stannade ett tag och badade för att sedan fortsätta vår vandring. Vi gick sen till vuxenavdelningen där det fanns ytterligare en pool (namnet är lite missvisande då barnen var tillåtna att vara där med) och stannade där ett tag och även tog en liten lur båda två.

Efter detta gick vi till rummet och tog det lite lugnt och bytte om. Det är så att på alla restauranger på hotellet förutom en, är det krav på att herrarna har på sig långbyxor. Så Björn och Cathrine duschade och klädde på/upp sig, Björn i Jeans och skjorta, Cathrine i klänning. Sedan gick vi bort till Restaurangen och fick oss en aning om just hur fint det var, de flesta av gästerna hade på sig Långklänning och herrarna hade på sig åtminstone piké-skjorta, ”é de fint så é de”. Restaurangen vi åt på var hotellets huvud-restaurang, alla förutom den kräver nämligen reservation två dagar i förskott (svårt samma dag man kommer dit).

Men det är ingen fara på taket då huvudrestaurangen är uppdelad, eller kanske består snarare, av tre olika delar, det är precis som tre olika restauranger då alla har sin personal, sin mat, sin dukning. Alla är bufféer och man får ta av alla, MYCKET mat J. Maten var väldigt fin och god för att inte tala om fräsch. Det var svårt att hitta mat som passade oss dock och vi var inte helt nöjda efter första middagen på hotellet. Sedan drog vi oss tillbaka till rummet, efter att ha köpt lite nöd proviant om det skulle knipa på kvällen och man vill ha lite kvällsmat.

I rummet löste vi lite korsord och lyssnade på de falskt sjungande sångarna från teatern ett stenkast ifrån rummet. Då sången tystnade och det blev lite lugnare så somnade vi gott vid klockan 23:00.