tisdag 27 augusti 2013

Tisdag 27/8:


Vi sov ljuvligt under natten och vaknade gott klockan 10:00, då vi behövde gå upp för att inte missa frukosten som stängde klockan 11:00.

Frukosten var fantastisk, en favorit, framförallt för Björn, var den grekiska Yoghurten. Frukosten var i samma lokal som middagen dagen innan, i ”aegae”, huvudrestaurangen, och bestod precis som middagen av tre olika delar där man kunde hämta frukostbuffé. Där fanns det mesta man kunde tänka sig, yoghurt, bröd, rostat bröd, ost, skinka, korv, omelett, ägg, bacon, pannkakor, och så vidare, ja ni hör ju. Cathrine hade dock en dålig start med frukostarna, först var hennes marmelad inte så god som var tänkt, mjölken hon tog till sina flingor var ljummen och en del extra osäkerheter som gjorde den mindre bra.

När vi hade ätit färdigt och båda var mätta efter frukosten så gick vi först till receptionen för att förboka plats på de olika restaurangerna som finns på hotellet, så fyra dagar, fyra olika restauranger. Sen gick vi tillbaka till rummet och bytte om och smörjde in oss inför dagen.

När vi var färdiga så gick vi direkt till Adventure-land igen för att spendera den första delen av dagen där. Det var härligt, vi började med att åka rutschkana och sen lägga oss i var sin solstol och slappa, det blev en läsdag.

Åtskilliga dopp senare så var det dags för lunch och vi tänkte att det hade varit gott med våfflor och pannkakor som lunch så gick vi till créperiet som finns på hotellet. Där beställde vi var sin våffla och varsin pannkaka som vi skulle äta. Vi kom snabbt fram till att bara pannkaka och våffla till lunch var inte särskilt mättande och alldeles för sött. Därför gick vi till en av barerna som serverar lite mer än bara dricka och Cathrine tog sig en varmkorv och Björn sig en toast.

Efter vår mindre lunch så gick vi ner till stranden och tog oss vårt första dopp i havet. Efter doppet så fortsatte vi att läsa tills det var dags att gå och göra sig iordning inför maten.

I lägenheten så duschade vi och …

Bättre förberedda inför middagen, finare kläder och skor, så gick vi mot huvudrestaurangen. Med bättre förutsättningar och mer vana så gick vi in i restaurangen och kollade på vad som erbjöds och tog oss varsin tallrik och började plocka mat. Under plockandet så hände något fantastiskt, något världsomvändande, en tanke slog Björn och Cathrine – Greklands ost borde vara god – GOD, SUPERGOD. Vi är nu helt beroende av Grekisk ost (vanlig och fetaost) och kommer ALDRIG MER HEM! Nä inte riktigt så allvarligt, men osten här i Grekland är sjukt god :D.

Efter middagen var vi mätta och belåtna och gick upp till baren som ligger precis ovanför restaurangen och Björn tog sig en kaffe att åtnjuta medan Cathrine satte på sig en jacka då det började bli lite kyligt.

När kaffet var drucket så gick vi runt på hotellet för att fördriva lite tid och undvika showen och dess oväsen (ja ibland känns det som oväsen, det är högt och vi tror inte dom har medhörning alls, dom sjunger ju inte rakt! XD (galenskaparna)). Så då passade vi på att gå ner och ta en strandpromenad i månskenet.

När vi kom tillbaka till rummet var showen fortfarande inte över men det kändes varken lika högt eller falskt så vi passade på att ta oss ett dopp i vår egen jacuzzi, ja ni hörde rätt, vår egen.

Sen var det dags att lägga sig, slut på dag 2.