fredag 30 augusti 2013

Fredag 30/8:


Vi blir bättre och bättre på att komma upp tidigt, idag vaknade Cathrine klockan 08:00 och tyckte Björn hade sovit alldeles för länge redan vid klockan 08:35. Så redan kvart i nio var vi på väg mot restaurangen och frukosten.

Frukosten var väldigt god som vanligt, Cathrine hittade ris-pudding som Björn blev väldigt intresserad av, den var inte så god som han hade tänkt.. men ändå inte äcklig.. ja ni hör ju.. :P.

Förutom detta så gjorde Björn en missberäkning vid frukosten så han åt nästan inte frukost utan snarare en middag. Han åt ett rostat bröd med ost och bacon, två croissanter, fetaost, två plättar/pannkakor, omelett/äggröra, två chicken nuggets, till detta åt han rispudding och en tallrik grekisk yoghurt (full tallrik) och två koppar kaffe. Ja han blev mätt.

Efter frukosten så gick vi tillbaka till rummet och kletade in oss i jordgubbskräm, chokladsås och glass, sen åt vi upp varann…….. eller? Nä vi hade inget av de på rummet så vi tog på oss lite solskyddsfaktor istället och struntade i ätandet, vi var ju ändå mätta efter frukosten.

Vi gick ner till polen närmast rummet och planerade att ligga där tills lunchen för att sedan dra oss vidare mot Adventure-land. Innan lunchen så badande vi, fotande och tog en sväng runt rummet för att hämta en huvudvärkstablett mot Cathrines nack-ont. När vi var på väg från rummet så bestämde vi oss för att vi skulle kolla in en affär som Cathrine upptäckte nära poolen, den hade väskor!!! Den hade bra priser på märkeskläder och väskor, vi tror inte de var falska utan bara väldigt bra priser, dit skall vi återvända! J. Till lunch åt vi på den italienska restaurangen nära poolen, det var det vanliga upplägget av mat, mycket gott fortfarande J. Medan vi plockade maten upptäckte Björn att det inte fanns någon feta-ost, eller han trodde inte att osten som låg framme var det så han frågade en av personalen om det var feta-ost eller inte. Som svar sa han att han inte riktigt visste och hämtade en av kökspersonalen som pratade med mig. Jag frågade om det var feta-ost som låg framme och det var det inte, inte kul, men hon bad mig vänta lite och gick in i köket och kom ut med en liten tallrik med feta-ost till bara mig, japp bortskämd blir man, nästan, nästan, så att ja skämdes lite.. men nä :P.

Efter lunchen tog vi oss fler bad och stannade vid poolen rätt lång tid till. Som mellanmål idag så tog återigen Björn en våffla medan Cathrine kom på en ny variant som inte fanns i utbudet. Det är nämligen så att i samma byggnad, precis bredvid créperiet, så finns även ett glasstånd. Så Cathrine beställde en pannkaka med socker i, tog med den till glasståndet och bad om en glasskula i sin pannkaka, med ett snett leende sa killen som stod bakom baren att hon måste äta upp den fort, och med det så uppstod den nya hiten, pannkaka med glass på Blue Lagoon Village.. nä det blev inget officiellt tyvärr men vi tyckte det var en hitt och att det kommer bli fler av den varianten!

Åter lite tid gick, Cathrine åt upp de sista chipsen i pringlesen som vi tog med oss från Sverige så vi gick till mini-market och köpte en ny för att sedan packa ihop och bege oss till Adventure-land.

Vid adventure land var vi bara ett litet tag då under promenaden dit fick Björn huvudvärk och Cathrine tyckte det var bättre att bege sig till rummet istället för en dunder-huvudvärk som skulle förstöra kvällen. Istället för att gå tillbaka via stranden tänkte vi att vi kanske skulle kunna lifta med bilen som går mellan Adventure-land och resten av hotellet, ja som sagt det är en bit dit. Med lite tur kom en bil bara någon minut efter tanken slog oss och vi frågade om vi kunde följa med vilket inte var några problem. På färden fick vi sitta där bak, och kolla bak, för att de andra platserna var upptagna. Silken resa det blev! Det gick inte jättefort men det var spännande då man inte riktigt visste om man skulle svänga eller om det skulle gå upp eller ner, ja riktig bergodalbana var det, med ögonbindel! :D.

När vi väl kommit hem så tog Björn sig en huvudvärkstablett och lade sig för att vila, och såklart somnade han. Tjugo minuter senare väckte Cathrine honom och undrade om det var bättre, vilket det var. Sen duschade vi och …, och vi såg ett avsnitt vänner med!

Sen bar det av till en ny restaurang, idag var det ”The first date” som vi skulle till för att äta. Vi gick dit utan att veta vad som väntade, ja det skulle bli intressant. De tog emot oss och visade oss till bordet vi skulle sitta vid, hällde upp vatten och gav oss menyn. Det fanns ett flertal val men båda valde samma, vi kommer inte ihåg vad det hade för namn men det var finare griskött kan vi säga iaf.. Till köttet var det körsbärssås och pommes. Atmosfären var riktigt mysig, vi hade live-musik i bakgrunden, lite soft, det var upptänt med ljus och utomhus med polen precis bredvid som var upplyst. Det var jätte-romantiskt, så att vi sa att det var det mest romantiska stället vi har varit på någon gång under alla år som vi har varit ihop. Inte illa kan man säga, och maten var fantastiskt god. Till efterrätt så åt vi varsin citron-parfait, Cathrine beställde in sin efter att smakat på Björns och upptäckt att det där med efterrätt kanske inte hade varit så dumt ändå!

Efter maten drog vi oss hemåt och tittade på det sista avsnittet av vänner, nu är serien avslutad, igen för Cathrine, första gången för Björn. Det känns alltid lite tomt när man avslutar en serie, något man följt under en längre tid som man inte kan följa längre, men det är bara att hitta något nytt, eller kanske titta på den från början igen. Ja, vi får nog ta något mellan vi gör det igen..