fredag 30 juni 2017

20170630 Fredag - en dag i Parga

 
Idag åt vi frukost när det öppnade och sedan checkade vi ut och tackade för oss. Lefkada var en mycket trevlig ö och vi kan varmt rekommendera Aliki hotell!

 
Där är färjan vi måste köra över för att komma till fastlandet. Om ön har bro mister den vissa ö-rättigheter så då lägger man en färja som bro. 

 Stor fin väg norrut ca 9 mil till Parga

Vi hittade tavernan, Babis, med rum. Det var som att flytta sig närmare 15 år bakåt i tiden. Kontoret eller kanske receptionen ser du på bilden. Han ville att vi skulle lämna ett pass i lådan över natten... njaee det fick bli Kates körkort. 

 
 Men vi hade nära till den finare stranden i området, Linchos, bara nerför backen. 

 
Vi lyxade till det och hyrde två solstolar och ett parasoll för €5. Det var det värt för set var en varm dag, på förmiddan 34 grader. 
Vi har blivit bortskämda med fina stränder och framför allt fint vatten. Här var ser mycket bös i vattnet. 

 
Vi åkte runt hotellrummet och tog en dusch, jo toastolen VAR blöt när man duschat. 

 
Så åkte vi in till Parga. Det var en läcker stad. Men hade vi kommit till en Sverigeprovins?? 
Det var svenskar överallt!

 
Vi åt middag på en din restaurang precis vid borgen. Vilken utsikt!!!

 
Mätta och glada fick vi uppnå borgen. Det gjorde man på egen risk. Verkligen!! Det fanns inte mycket till skyddsräcken. Annars var det en fräck borg som piraten Barbarossa förstörde en gång för längesen. 

 
En glass och kaffe blev det när vi vandrat runt på alla de små affärsgatorna (bara små trånga gränder). Klockan hann bli 22.30 innan vi var tillbaka i det lilla rummet.