onsdag 19 juli 2017

Onsdag 20170719

Dagen började som vanligt med ett dopp i poolen och på det frukost i skuggan. 

Idag beslöt vi oss för att testa en annan stad, nämligen Forio, vi packade våra väskor för en heldag och så gick vi till bussen. Även denna tur kostade €1,5 per person och tog ca 20 minuter.  Vi började med att besöka stranden San Franscessco. En mysig sandstrand, ganska smal och något stenig botten. Det fanns grottlikande hålor i berget som vi simmade till men väl framme var det bara inbuktningar. 



Lunchen intogs i stort sett på stranden. Idag blev det 4 margherita á €4.5 styck och var sin coca cola till det. Pizzorna är otroligt goda och det känns som en omöjlighet att någonsin vara nöjd med en svensk pizza igen ;) 



Vi låg på stranden till solen var låg, då packade vi ihop oss och tog bussen den sista biten in till centrum. 



Ön stora specialitet är citronen, citronen finns överallt i alla former, framförallt stora former, men hittills har vi dock inte smakat på dem... 


Italien är ju som man förväntar sig, varm, hjärtligt och god mat! I Forio fick vi till och med se ett härligt gubb-häng. 


Innan vi började leta resturang tog vi oss ut till  kyrkan som låg på en liten avsats och vilken upplevelse vi snubblade på! Det var solnedgång och solen som var alldeles röd gick ner vid horisonten utan att störas av ett enda moln! 







Vi åt en god middag på en trevlig restaurang där de bjöds på någon sorts friterat bröd och där servitören var skojfrisk. Trots detta kunde vi konstaterar att vi bodde väldigt bra med en mysigare by och billigare restauranger :) 

Vi bestämde oss för att ta efterrätten i Porto (där vi bor) istället och tog bussen hem. För första gången fick vi vänta på bussen ett tag, innan det har vi haft väldigt bra flyt! 
Bussen är som sagt smockfull, kanske kan denna bild visa lite i alla fall. 



Väl hemma avslutade vi dagen med en glass, efter det vandrade vi upp för kullen och gick och lade oss :) 


Inga kommentarer: