tisdag 18 juli 2017

Tisdag 20170718

Nu har vi varit här ett par dagar och har börjat få in lite rutiner. Det bästa sättet att börja dagen är att ta sig ett dopp i poolen


Under frukosten bestämde vi oss för att gå till den närmsta stranden. Den ligger ca 2 km från där vi bor så vi behövde inte åka buss. På vägen blev det kaffestopp, glasstop, inköp av strandväska till Elin och Tom samt spaning efter en frisör till Kalle. 
Vi tog oss ner till stranden som var mysig men trång (helt enligt beskrivning) och som låg alldeles i närheten av öns störst sevärdighet Aragonese Castle. 


Då klockan var tolv när vi väl kom till stranden så stack Kalle iväg och klippte sig medan de andra låg på stranden ett tag. I omgångar gick vi och köpte glass och dricka för att hålla nere temperaturen, det är varmt här! :) Efter lunchen, där Elin åt sin nya favorit, prosciutto e melone, bestämde vi oss för att kolla in slottet. 


Argonese Castle hade ingen resturang fick vi veta när vi vandrat dit, sista biljetten kunde man köpa kl 19:30 och sen var det fritt att vandra när till solnedgången för då stängde det. Vi bestämde oss för att köpa biljetter direkt €10 per person. Det kan absolut rekommenderas att ses på dagen då solen är högt upp för det är fantastisk utsikt! 


Inne på slottet fanns mycket att se och man kunde följa en liten "tur" med hjälp av broschyren, som bestod av 21 punkter. Vilket vi gjorde för att inte missa något.


Utsikten var som sagt fantastisk! 
I detta mörka rum skulle nunnorna meditera över döden 


 När de sedan dog (nunnorna) så satte man dem på dessa stolar för att förmultna.. I samma rum.. 


Vi köpte lite fika på denna terassen och satt där ett tag och njöt av livet! 
Slottet bestod av typiska murbyggnader


Det var många små kyrkor runt om hela ön/slottet som man kunde gå in i. 
Överallt fanns det små terasser där man antingen kunde fika lite eller ta fina kort 


De odlade många saker på Slottet och vi gissade att dessa var fikon och granatäpplen 
Efter tre timmar var vi ute ur slottet igen, Elin och Jennie var helt slut i fötterna så vi tog taxi hem till Porto 
Väl hemma badade vi i poolen ett tag innan vi tog oss ner till byn för att äta. 


Inga kommentarer: